karrier TANÁCSADÁS

Időtartam: 60 perc

A karrier tanácsadás a tisztán látást és a mókuskerékből való kilépést támogatja. Pszichológusként nemcsak abban kísérlek, hogy a munkaerőpiaci információkban eligazodj és előkészülj a tudatos döntésre, hanem az útkereséssel járó bizonytalanság, vágyak-igények konfliktusában is, amikor frusztráltan vagy a váltással járó félelemmel haladsz a célod felé. Ettől lesz a tanácsadás egy önfejlesztést, önismeretet és életgazdagítást kínáló lehetőség.
Jelentkezz, ha a munkában több erőt, elhivatottságot vagy örömöt szeretnél.

Mikor kezdjük? Írd meg emailben:info@ildikopap.com

#kiamókuskerékből #vanértelme #nekemvaló #belsőmotiváció

 

Mi az a karrier tanácsadás?

Karrier tanácsadás hazánkban az utóbbi évtizedben lett felkapott szolgáltatás, amelynek keretében szakemberek – akik lehetnek terapueták, életvezetési tanácsadók vagy egy önkéntes az üzleti világból – segítenek felmérni releváns szakmai képességeinket és eligazodni a munka világában, azaz rávezetni minket a számunka legmegfelelőbb állás/állások megtalálására.

Karrierválasztás az egyik legfontosabb, ugyanakkor legnehezebb lépés is az ember életében, így a tanácsadás kulcsfontosságú tényező életük során. Eme szolgáltatás során komoly kutatómunka kerül elvégzésre, amelynek során többek között alábbi kérdéseket veszik górcső alá a szakemberek:

  • Mi az, amit a páciens a legjobb szeret csinálni?
  • Milyen tevékenységek okoznak örömet a számára?
  • Miben jó?
  • Milyen szakmai kompetenciákkal bír?
  • Milyen iskolai végzettséggel rendelkezik?
  • Mekkora havi keresettel lenne elégedett?
  • Fontos-e neki a közszolgálat?
  • Milyen betöltésre váró állások elérhetőek lakhelyén és annak környékén?

karrier tanácsadás - Pap Ildikó karriertanácsadó

Hogyan segíthet a karrier tanácsadás?

Az egyes megbeszélések alkalmával a karriertanácsadó segít az egyén számára felmérni szakmai képességeit, erősségeit és eligazítani őt a karrierkeresés rögös útján. A tanácsadás során IQ-tesztre és alkalmassági tesztre is sor kerülhet. Néhány tanácsadó abban is segíthet, hogy a páciens által kinézett, betöltésre váró, szakmai pozícióval kapcsolatos állásinterjúra hogyan érdemes felkészülni.