Bemutatkozás

#pszichológus #tehetségmentor #karriertanácsadó

Pap Ildikó
Pszichológus és az erdőterápia megalkotója

Okleveles pszichológus diplomámat a Pázmány BTK-n szereztem és utána Dániában folytattam önkéntes munkámat. A nemzetközi szakirodalom gyakorlatba ültetése és a folyamatos tanulás átszövi a non-profit (matehetsz), for-profit (persolog®) és a hazai közszférában gyűjtött munka tapasztalataimat. Pszichológiai konzultációkat angol és magyar nyelven tartok.

A személyiségfejlesztésben fontosnak tartom az iskolapadon kívül, az életben gyűjtött tapasztalatok alkalmazását is, ezért a természet-szeretete, a lovaglás, játszás, festés, külföldi és hazai szakmai workshop-ok befolyásolják nézőpontomat. A sokféle módszer és eszköz kipróbálása után azokat a játékos önmegismerő, önnevelő gyakorlatokat tartottam meg, amelyek testünket, értelmünket, kreativitásunkat és az érzelmeinket is mozgósítják. Végül is minden rajz, kártya, teszt/kérdőív, légzéstechnika, koncentrációs gyakorlat segédeszköz számomra új nézőpontok észrevételére, reális célok, elképzelések alakítására, valós igények formálására, gondolataink-érzelmeink-viselkedésünk szabályozására, a megküzdési stratégiánk javítására, a komfortzóna és a kontrollzóna tengelyén a cselekvés-létezés egyensúlyának keresésére.

Mielőtt pszichológus lettem óvónőként dolgoztam, ami a játékos tanulás (gamification) és a rendszerszemlélet útjára vezetett. A tanítóképző szakközépiskola alapos ismerethalmazt adott az egyénre szabott tanuláshoz, tanítás módszertanhoz, kompetencia- és készségfejlesztéshez, amelyeket nagyon jól tudom kamatoztatni a tréningek, csoportos foglalkozás kidolgozásában, vezetésében.

Az egyéni pszichológiai konzultációkban a meglévő, működő életkészségekre koncentrálva segítem a felnőtteket.

Önsegítő Gyakorlatok, amelyek nekem jót tesznek (énidő):
festés, táncolás, szemétszedés

Pap Ildikó

Pszichológus és az erdőterápia megalkotója

Tanulmányok, Képzések

 • Most tanulom: CBT Practitioner Certification training
 • Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK, Pszichológia Szak
 • Persolog Tanácsadó
 • Tanítóképző Szakközépiskola

“Az élet olyan rövid, hogy ki kell fejlesztenünk azt az intuíciót, ami megsúgja, hogy kivel és mivel érdemes foglalkozni, valamint kivel és mivel nem.”

Feldmár András

” Velem dolgozni olyan, mint puzzle-t kirakni. A saját puzzle képedben türelemmel és bizakodva keresni a rejtélyek megoldását és önmagad jobb megértésének lehetőségeit.”


Mi felnőttek, férfiak és nők, vezetői szerepben vagy magánéletünk színterein ugyanazt a boldogságot, kiteljesedést, eredményességet keressük, de mindannyian másképpen. Más elképzelésünk, ábrándunk van arról, hogy milyen a jó, harmonikus vagy sikeres élet.

Van, amikor az évekig gyűjtött képdarabokból már csak néhány puzzle darab hiányzik és van, amikor a kitartó melóval összerakott képünk váratlanul hull darabjaira , és olyan is van, amikor az elképzelésünket sikerrel összehoztuk valami mégis kockáztatja azt, hogy ennek örüljünk. Ilyenkor ez a frusztráltság, elégedetlenség, kudarc, szenvedés, kiábrándultság arra indít, motivál, hogy újra értékeljünk, vagy a hiányzó puzzle darabokat megkeressük.

No nem azért indulunk el a saját puzzle darabjainkért, mert könnyű, nem is azért, mert komfortos lenne a puzzle-ban a helyünk keresése vagy az elképzeléseink megkérdőjelezése hanem, mert szeretnénk látni vágyaink megvalósulását, tapasztalni akarjuk erőnket és befolyásolni szeretnénk azt, amire hatásunk van.

Ehhez miért kellenék pszichológusként? Mert a puzzle darabok figyelmes rakosgatása közben akadnak majd számodra érthetetlen, ijesztő, ciki vagy ismeretlen részek, és akkor segítek, hogy ezekhez is türelemmel és barátsággal viszonyulj, mert később kiderül, hogy ezek a nehéz részek fontosak a teljes puzzle kirakásához. Hajrá!

Férfiakat és nőket kísérek abban,hogy magukkal, egymással
és a világgal jobb kapcsolatban legyenek

 • Életvezetési támogatás
 • Életközépi válság: „tudok-e értékeset teremteni és átadni?” „luxus autót vegyek?” vagy „inkább plasztikázás?” netán El Camino?
 • Mókuskerékben: munka-magánélet egyensúlyzavara
 • Megküzdés a próbákkal, belső-külső konfliktussal
 • Önfejlesztés, önérvényesítés, „nem”-et mondás
 • Szorongás, hangulat romlás, depresszió, érzelmi intelligencia
 • Spirituális, vallási krízis
 • Stressz, kiégés/burnout

Saját élményű módszerek átélése = kipróbáltam, de nem szereztem róla papírt,
tehát nem alkalmazom, nem tanítom

Holotróp Transzlégzés Stanislav Grof vezetésével erőteljes önismereti és gyógyító technika, amely a modern tudatkutatás, az antropológia, a különböző mélylélektani iskolák, a transzperszonális pszichológia, a keleti spirituális gyakorlatok és misztikus tradíciók elemeit ötvözi. A holotróp (holotropic) elnevezés szó szerint azt jelenti, hogy „a teljesség felé tartó” (görögül „holos” = teljes és „trepein” = valami felé haladni)

Silva Method (Agykontroll) stresszkezelő és elmefejlesztő módszer 101-404 teljes alaptanfolyam Domján László vezetésével

Hellinger-féle családállítás. Bert Hellinger német pszichoterapeuta a nyolcvanas évek második felében kezdte el a családfelállítás módszerének a kidolgozását. A pszichoanalízis, a hipnózis, a tranzakció analízis, és a családterápia módszereit saját eseteinek alapos tanulmányozásával és megfigyeléseivel ötvözve túllépett a hagyományos nyugati pszichológia megszokott fogalmi keretein, és rendszerterápiás módszerét kisebb-nagyobb csoportokra, rendszerekre és szervezetekre kezdte alkalmazni. Bert Hellinger gondolkodásmódja áthidal minden ideológiát, fölöttük áll, a létezés középpontjára figyel, ahol már vagy még nincsenek szavaink. Egyik mottója: „A legmélyebb valóság nem a boldogság, hanem a fájdalom. Ez a legvégső valóság.

Hogy miért, azt nem tudom megmagyarázni, valószínűleg azzal áll kapcsolatban, hogy a fájdalom teszi lehetővé, hogy búcsút vegyünk az átmenetitől.”

(forrás: wikipedia)


Kedvenc csapatmunkáim:

#tehetséggondozás
http://templetonprogram.hu/csoportfacilitatorok/pap-ildiko

#tréning #inspire #gamification
http://hu.liveyourdream.hu/trening/

#pro bono tevékenység
https://www.enprojekt.hu/

csapatmunka
csapatmunka

Kedvenc csapatmunkáim:

#tehetséggondozás
http://templetonprogram.hu/csoportfacilitatorok/pap-ildiko

#tréning #inspire #gamification
http://hu.liveyourdream.hu/trening/

#pro bono tevékenység
https://www.enprojekt.hu/


Rólam mondták

 „…amikor a cégben anyagi problémák adódtak megváltak tőlem. Ez eléggé felkavart, bár az elejétől kezdve úgy álltam hozzá, hogy ennek így kellett történnie és ha én nem voltam elég bátor, hogy kimozduljak a kényelemből, akkor megkaptam hozzá a „segítséget”. Az Istenben való bizalmam sokat segített, ugyanakkor az az érzés, hogy kevés voltam és nem kellek eléggé, nyomasztó volt. A karrier tanácsadás segített magamban rendezni, hogy ki is vagyok és mik az erősségeim. A beszélgetés során beszéltem az érzéseimről és a témával kapcsolatos gondolataimról és te ezzel kapcsolatban időnként visszakérdeztél, illetve rávettél, hogy kimondjam és leírjam, hogy miben érzem jónak magam, mi az amivel rendelkezem és ez segített abban, hogy jobban lássam magamat és az erősségeimet. „

S.Z.,36 éves, programozó

„Ildikó nagyszerű tanácsadó, mert odafigyel a másikra és valóban érdekli a másik ember. A kisugárzásában tükröződő belső egyensúlyra, harmóniára való törekvés átszövi a munkájában. Azoknak különösen ajánlom Ildikót, akiknek tényleg fontos, hogy mivel töltik idejüket a munkahelyen, akik számára fontos, hogy átéljék a hivatás élményét, akik számára fontos, hogy a helyükön érezzék magukat.”

Révay Máté,pszichológus

„Megerősített az elhatározásaimban, újra használhatóvá tett számomra egy régi technikát, használható, új technikákkal látott el. Minden találkozásunk után megnyugodva mentem haza.”

K.Berta

„Olyan volt, mint egy keresztanyával beszélgetni, aki olyan kérdéseket tesz fel, amit eddig még senki. Erdőben sétálni széken ülés helyett kevésbé volt frusztráló, így sokkal komfortosabban éreztem magam. Semmi kényelmetlenséget vagy zavart nem éreztem és tetszett, hogy a „nem tudom” is elfogadható válasz volt.

Névtelen

Azt hiszem sokkal könnyebb volt megnyílni és beszélnem a dolgaimról séta közben és a „házi feladatok” lefoglaltak a következő találkozásig.”

Éva

„Ildikót szeretettel ajánlom azoknak, akik nem félnek mélyebben megismerni önmagukat, vágyaikat, és szeretnék feltérképezni erőforrásaikat, belső motivációjukat, hogy egy önazonos, harmonikus életpályán haladjanak tovább. Ehhez Ildikó széleskörű szakmai tapasztalatai – tanácskérőkkel, csoportokkal, külföldiekkel való munka, különböző módszertanok ismerete – és saját életútja, pályamódosítása nyújtanak hiteles alapot.”

Göncfalvi Anita, pszichológus